RSSВерсія для друку
Людей, які курять, переслідуватимуть як зайців, обіцяє регіоналка
13.03.2012

За паління у невстановленому місці тепер каратиме значно сильніше. При цьому штрафувати будуть як курців, так і власників закладу, де помітять порушників порядку

В Україні за паління в громадських місцях буде введений штраф в розмірі до 1200 доларів. Про це заявила депутат фракції Партії регіонів, голова Комітету Верховної ради з питань охорони здоров'я та автор відповідного проекту закону про заборону куріння в громадських місцях Тетяна Бахтєєва, інформує perevalsk0241.nethouse.ru.

Курити буде заборонено «на транспортних зупинках, в метро, ​​в ресторанах, барах, приміщеннях та установах громадського харчування, культурних установах, у Верховній Раді в тому числі». «Тобто, там, де завжди перебуває велика кількість людей», - пояснила автор законопроекту.

За словами Бахтєєвої, статистика країни показує, що «українська нація багато курить, а це завдає шкоди здоров'ю громадян». Штрафувати курців буде Податкова адміністрація. «У разі якщо громадянин України буде курити, наприклад, в ресторані, оштрафують не тільки його персонально, але й керівництво закладу», - уточнила Бахтєєва.

Детальніше за інформацію:

http://www.expres.ua/news/2012/03/13/62335