RSSВерсія для друку
Лише 8% українців регулярно відвідують лікарів - опитування
05.08.2013

Лише 8% жителів України регулярно відвідують лікарів, 41% - коли є проблеми із здоров`ям, у крайньому випадку – лише 37%.

 

Про це повідомив сьогодні в УНІАН директор Благодійного фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» Анатолій Заболотний, представляючи результати дослідження оцінки здоров`я українців, ініційованого компанією Philips в Україні спільно з Фондом Ахметова.

 

«Отримавши результати цього опитування, нас особливо занепокоїв той факт, що понад третини українців дуже рідко або взагалі ніколи не проходять профілактичні огляди: лише 8% українців регулярно відвідують лікаря, а в більшості своїй українці звертаються до лікаря, коли є проблеми із здоров`ям (41%), або у крайньому випадку (37%). При цьому тільки рання діагностика при онкології і вчасне звертання до лікаря при перших симптомах туберкульозу (кашель, що триває більше 2-3 тижнів; рясне потовиділення вночі; слабкість; підвищення температури тіла до 37) дають можливість вчасно почати і успішно пройти лікування», - сказав Заболотний.

 

За його словами, дослідження показало, що лише 2,79% населення вважає туберкульоз потенційною загрозою здоров`ю, тоді як епідемія триває в Україні з 1995 року, а саме захворювання передається повітряно-краплинним шляхом.

 

Детальніше