RSSВерсія для друку
Ліки для пацієнтів із вірусним гепатитом С
12.07.2019

У регіони розвозять найбільшу за останні роки партію препаратів для хворих на вірусний гепатит C, закуплених за державний кошт. Уже найближчим часом понад 7 тисяч пацієнтів із вірусним гепатитом C зможуть пройти інноваційний курс лікування безоплатно. 

Закуплені препарати - це новітні ліки прямої дії, що відповідають рекомендаціям Європейської асоціації з вивчення хвороб печінки щодо лікування гепатиту C. Інноваційний курс лікування полягає в тому, що пацієнт просто приймає таблетки впродовж трьох місяців. 

Даклатасвір та софосбувір/велпатасвір універсальні, оскільки ефективно діють одразу на всі генотипи вірусу гепатиту С. Завдяки такому комбінованому підходу, організм краще та оперативніше реагує на терапію, тому лікування відбувається значно швидше та ефективніше. А ймовірність побічних ефектів - менша в рази, аніж під час прийому  препаратів попереднього покоління.

Ефективність курсу лікування доведена та сягає понад 90%. Завдяки закупівлям через міжнародну організацію - Програму розвитку ООН (ПРООН) - Україні вдалося отримати рекордно низьку ціну за курс лікування - 89 доларів.

Детальніше