RSSВерсія для друку
Лікарні Києва готові до прийому постраждалих та повністю забезпечені персоналом і ліками
21.02.2014

Фахівці МОЗ України відвідали столичні лікарні, де наразі перебувають постраждалі під час сутичок в центрі Києва.

Під час візиту до київських лікарень – МКЛ №2, 6, 9, 12, 17, 18, лікарні швидкої медичної допомоги, Олександрівської лікарні, Київського міського центру мікрохірургії ока – посадовці поспілкувалися з лікарями та пацієнтами, перевірили наявність ліків, засобів медичного призначення та фактичну кількість вільних місць у відділеннях лікувальних закладів.

За словами директора Департаменту реформ та медичної допомоги МОЗ України Миколи Хобзея, усі відділення медичних закладів, які відвідали фахівці, повністю забезпечені необхідними лікарськими засобами та засобами медичного призначення, достатньо перев’язувальних матеріалів і вільних ліжок.

«Ми особисто переконалися, що в лікарнях Києва достатньо вільних місць для стаціонарного лікування пацієнтів – їх понад тисячі. Ця кількість дозволяє впоратися з ситуацією, що склалася внаслідок сутичок в центрі Києва», – запевнив Микола Хобзей. Під час спілкування з лікарями урядовці переконались, що медики у змозі на високому професійному рівні надати допомогу усім, хто її потребує.

Джерело