RSSВерсія для друку
Лікарям дозволять заробляти додаткові гроші "у вільний час"
03.09.2013

 

Міністр охорони здоров'я України Раїса Богатирьова впевнена, що медикам необхідно надати можливість офіційно заробляти стільки, скільки вони зможуть, пише Сегодня.

"Мене особливо турбує можливість не тільки підвищення заробітної плати медиків, а можливість медикам офіційно заробляти стільки, скільки медик зможе", - заявила вона в ході онлайн-лекції для студентів медичних ВИШів.

При цьому міністр додала: "Чому людина, яка удосконалюється, яка має дуже високі професійні навички, є бажаним доктором для десятків тисяч громадян, чому вона не має права у вільний час заробити, скільки вона може".

Вона підкреслила, що це питання необхідно нормувати, зокрема ухвалити не тільки закон про загальнообов'язкове медичне страхування, але і про "саморегулювання лікарської професії".

Р.Богатирьова вважає, що необхідно "частину функцій держави передати професійним організаціям медиків", ухваливши закон про діяльність професійних лікарських організацій.

Міністр також зазначила, що при запровадженні загальнообов'язкового медичного страхування важливо передбачити, як воно буде зіставлятися з приватним медстрахування.

Нагадаємо, згідно з нещодавнім опитуванням, українці незадоволені вітчизняною медициною і скаржаться на "неосвічених" лікарів.

Джерело