RSSВерсія для друку
Лікарі Вінниччини обговорили актуальні питання сімейної медицини
13.12.2012

Напередодні на Вінниччині відбулося чергове засідання Школи лікарів загальної практики сімейної медицини Вінницької області. В рамках заходу було проведено ХІ науково-практичну конференцію "Актуальні питання сімейної медицини" та конференцію "Актуальні питання подолання грипу".

В роботі засідання школи брали участь лікарі загальної практики сімейної медицини, заступники головних лікарів ЦПМСД та ЦРЛ, терапевти, педіатри, інфекціоністи, пульмонологи.

До уваги присутніх було представлено низку науково-практичних доповідей щодо шляхів вирішення організаційних питань надання медичної допомоги на якісно високому рівні. Зокрема, висвітлено важливі питання із лікування артеріальної гіпертензії; психосоматичних та невротичних розладів; серцевої недостатності; психосоматичних аспектів болю. Також було обговорено принципи діагностики, лікування та профілактики цукрового діабету, а також грипу, особливо в групах ризику, при цьому наголошено, що вакцинація - це найефективніший і економічно вигідний засіб захисту проти інфекційних хвороб, що відомий медицині.

Крім того, спеціалістам з терапії та сімейної медицини було ще раз чітко сформульовано завдання первинного та вторинного рівнів надання медичної допомоги щодо покращення реалізації пілотного проекту по впровадженню державного регулювання цін на лікарські засоби для хворих на гіпертонію.

Джерело:

http://www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20121213_2.html