RSSВерсія для друку
Лікарі склали список правил, що дозволяють прискорити обмін речовин
08.08.2012

 

Експерти Університету Джонса Хопкінса констатують: деякі люди можуть їсти все, що забажають, і ніколи не набирають зайвих кілограмів  через особливості метаболізму. проте в будь-якому віці людина здатна прискорити метаболізм, змусивши організм спалювати більше калорій, пише South Asia Mail.

У кожної людини є "показник метаболізму в стані спокою". Це те, скільки ми спалюємо під час сну, читання і будь-якого пасивного заняття. Щоб підтримувати життєздатність  тіла потрібно 65-75% від всіх поглинаються людиною калорій.

На фізичну активність йде 15-30% калорій. 5-10% спалюються під час процесів травлення і транспортування їжі. Кожні 450 грамів м'язів спалюють шість калорій на  день. Спалює жир тільки дві калорії.

Тобто, щоб розігнати метаболізм, потрібно наростити м'язову масу. 30 хвилин помірних по інтенсивності тренувань дозволяють спалити 1000 калорій. Працюють і заняття на відкритому повітрі при холодній погоді. До речі, метаболізм сповільнюється, коли людина спить менше 7 годин. Тоді у неї підвищується показник гормону голоду - греліну.

За словами дієтологів, не можна пропускати сніданок. А в перший прийом їжі краще робити вживати  клітковину.  В цілому ж прискорити обмін дозволить білок (на його засвоєння потрібно більше калорій). Проста вода - основа основ. Дві чашки води на 30 хвилин прискорюють метаболізм на 40%.

Джерело: