RSSВерсія для друку
Лікарі розказали, як врятуватись від спекотного літа у великому місті
30.07.2012

Використання вологих серветок або термальної води для охолодження в громадському транспорті, розмірений темп пересування по місту, а також відмова від фізичних навантажень в певний час доби допоможуть знизити негативний вплив спеки на організм жителів великих міст, вважають опитані РІА Новини російські лікарі.

За словами експертів, в умовах спеки організм людини починає функціонувати в екстремальному режимі. Необхідно докласти зусиль, щоб мінімізувати чинники ризику, які виникають при різкому підвищенні температури повітря.

"Постарайтеся залишатися в тіні або в приміщенні з 12 до 17 годин. Цей період небезпечний для всіх людей, незалежно від віку і стану здоров'я. Якщо є необхідність вийти на сонце, не забувайте, що головні убори необхідно носити обов'язково", - зазначають лікарі.

За їх словами, в цей же період доби необхідно уникати серйозних фізичних навантажень: не носити нічого важкого, не робити різких рухів. Крім того, лікар радить складати розпорядок дня таким чином, щоб темп пересування по місту був спокійним.

Також експерти радятьу  спеку пити воду або молоко. Також, якщо стоїть аномальна спека, можна обертати голову вологим рушником, а тіло - мокрим простирадлом.

Джерело: 

http://www.unn.com.ua/ua/news/844164-likari-rozkazali,-yak-vryatuvatis-vid-spekotnogo-lita-u-velikomu-misti/