RSSВерсія для друку
Лікарі і медсестри переоцінюють свою працю
10.09.2012

 

Учені з Академічного медичного центру в Амстердамі дійшли  висновку, що лікарі та медичні сестри схильні перебільшувати якість своїх послуг та рівень зайнятості. Дослідники проаналізували дані по 47 пацієнтам і проінтерв'ювали 198 лікарів і сестер, виявилося, що симптоматика у ведених ними хворих була виявлена і зафіксована пізніше, ніж проявилася. У свою чергу група обслуговуючих лікарів оцінювала рівень своєї допомоги як високий, пишуть зарубіжні ЗМІ.

 

Це означає, що у лікарів і медичних сестер не вистачає критичного сприйняття своєї діяльності. Лікар повинен уміти виявити пацієнтів з ризиком серйозних ускладнень в найкоротші строки, якщо незабаром їм знадобиться реанімаційна допомога.

 

"Звичайно, складно передбачити раптове погіршення стану хворої людини, адже тому воно і раптове, але якщо його не можна передбачити, це не означає, що його не можна було уникнути", - вважає провідний автор дослідження доктор Жерон Ладікхайз.

 

Лікарі і медсестри схильні високо оцінювати своє вміння виявляти наближення різкого погіршення стану пацієнта і якість догляду за ним. Однак дослідження медичних записів показали, що у 60 відсотків пацієнтів визначення погіршення стану було виявлено із затримкою. Також лікарі і медсестри були схильні переоцінювати якість тієї медичної допомоги, яку вони надавали хворим.

 

"Ознакою хорошого лікаря в медицині повинна бути хороша критична самооцінка", - зазначив професор Джеремі Кан з Університету Пітсбурга.

Джерело:

http://amn.net.ua/ukr/news/za_kordonom/11709