RSSВерсія для друку
Лікар: низький показник щеплень від грипу серед українців – наслідок антивакцинальної кампанії ЗМІ
26.12.2012

Низький показник охоплення вакцинацією від грипу серед українців є наслідком антивакцинальної кампанії, яка протягом деякого часу проводилась у вітчизняних ЗМІ. Про це під час прес-конференції сказав Головний лікар Київської міської студентської поліклініки Володимир Войнаровський, передає кореспондент УНН.

"Малий відсоток кількості вакцинованих від грипу осіб – це та медійна вакцинальна антикомпанія, яка певний час була в Україні. Якщо у всьому світі люди розуміють, що значно дешевше і надійніше один раз щепитися і вакцинуються, то у нас чомусь всі вважають, що це придумали медики і в першу чергу це саме їм потрібно, а не людям. По Києву для проведення щеплень проти грипу(я зараз не беру до уваги медичні комерційні структури, які також щеплюють) є відповідний наказ міського Управління охорони здоров'я, згідно з яким практично у кожному районі міста є вакцинальні кабінети і кожна людина має можливість прийти і зробити щеплення проти грипу. Одним з таких закладів є Київська міська студентська поліклініка, хоча ми і обслуговуємо саме студентів, але у разі звернення ми будь-кого можемо вакцинувати", - сказав Войнаровський.

Джерело:

http://www.unn.com.ua/uk/news/1173030-likar-nizkiy-pokaznik-scheplen-vid-gripu-sered-ukrayintsiv-naslidok-antivaktsinalnoyi-kampaniyi-zmi