RSSВерсія для друку
Курців будуть лікувати електромагнітним випромінюванням
24.12.2012

 Нещодавно американські дослідники повідомили про успішне застосування електростимуляції мозку при хворобі Паркінсона. Їх ізраїльські колеги з Університету Бен-Гуріона пропонують схожий метод для лікування тютюнової залежності. Щоправда, в цьому випадку хірургічне втручання не потрібне, а стимуляція мозку проводиться електромагнітним полем, пишуть зарубіжні ЗМІ.

Вчені десять років експериментували з тваринами, намагаючись з'ясувати, які нейрохімічні зміни відбуваються в мозку при розвитку залежності. Зрештою, їм вдалося виявити кілька таких зон, в яких зміни були особливо помітні, і саме їх вирішили прискорити у людини. Для участі в дослідженні запросили завзятих курців, які на день викурюють щонайменше 20 сигарет. Всі вони вже намагалися кинути курити, але безрезультатно. Спеціальний шолом транслював електромагнітне поле на певні ділянки мозку. За три тижні було виконано 13 таких сеансів, за 15 хвилин кожен.

Три роки тому ця ж група дослідників вже робила спроби електромагнітного лікування залежності, але тоді результати були не дуже вражаючими. Цього разу глибину впливу було вирішено збільшити з 1–2 до 5 сантиметрів. І ефект виявився більш помітним і тривалим: добровольці починали палити набагато менше, а зниження потреби в нікотині тривало у них і після завершення експерименту. Єдиним побічним ефектом був головний біль, який, втім, проходив протягом півгодини після сеансу електромагнітного випромінювання.

Джерело:

http://amn.net.ua/ukr/news/za_kordonom/15299