RSSВерсія для друку
Кубинську охорону здоров'я названо еталоном світової якості
03.04.2012

 

Всесвітня Організація охорони Здоров'я (ВООЗ) офіційно визнала систему охорони здоров'я Куби кращою в світі, повідомляє Xinhua. На думку заступника генерального директора ВООЗ доктора Анарфі Асамоа-Баа, світ повинен повчитися у цієї країни.

На думку заступника гендиректора, Куба має високі стандарти медицини, які можна використати в якості моделі для розвитку охорони здоров'я в інших країнах. Ці висновки були зроблені під час зустрічі представників ВООЗ в Гавані.

Експертів привернув той факт, що в країні всім громадянам надається висококласна медична допомога на безоплатній основі. Їх також вразили кампанії, спрямовані на викорінювання заразних хвороб.. Крім підтримки власного охорони здоров'я на належному рівні, Куба займається навчанням іноземних фахівців і допомагає колегам більш ніж в 32 країнах.

Як констатує ВООЗ, Куба значно просунулася в сфері біотехнологій, розробивши вакцини проти раку і поставляючи медичні товари приблизно в 40 країн. Нагадаємо: раніше Куба повідомила, що приступає до тестування на людині вакцини проти СНІДу

Детальніше за адресою:

http://amn.net.ua/ukr/news/za_kordonom/7103