RSSВерсія для друку
Кубинські вчені презентували в Україні нові ліки від раку
22.07.2011

Як повідомили в прес-службі Міністерства охорони здоровя України, презентація відбулась в рамках візиту делегації науково-дослідного центру Республіки Куба, що триває з 16 по 23 липня.

Член кубинської делегації, майстер експериментальної фармакології Алексіс Діас Гарсія відзначив, що вчені центру протягом дослідження різних видів онкозахворювань, а саме раку легень, молочної залози, меланоми, саркоми, зафіксували протипухлинну дію нового препарату, а також прийшли до висновку, що він є більш сильним анальгетиком, ніж деякі синтетичні аналоги морфіну. Крім того, було зясовано, що препарат впливає тільки на ракові клітки, не пошкоджуючи при цьому здорових, а всі можливі токсикологічні дослідження підтвердили відсутність у нього побічної дії.

У свою чергу президент Національної академії медичних наук Андрій Сердюк подякував кубинським вченим за презентацію та поінформував останніх, що для використання нового препарату на українському ринку необхідне здійснення ряду клінічних та діагностичних досліджень, а підприємство-виробник лікарських засобів, що імпортуються в Україну, відповідно до нещодавно прийнятих МОЗом вимог повинно відповідати міжнародному стандарту GMP.

kp.ua/daily/222111/291759/