RSSВерсія для друку
Кожні 6 секунд одна людина у світі заражається ВІЛ - доповідь
18.07.2011

Щодня більше 7 тис. чоловік у всьому світі заражаються вірусом імунодефіциту людини (ВІЛ), з яких тисяча - діти, говориться в доповіді, оприлюдненій у неділю в Римі на 6-й конференції з патогенезу, лікування і попередження ВІЛ (IAS 2011). Як відзначають експерти, поширення цього захворювання, як і раніше залишається дуже швидким.

"Новий інфікований з'являється кожні 6 секунд, близько 7 тис. 400 осіб - у день, але тільки половина з них звертається за допомогою", - йдеться в документі.

Зокрема, в Італії новий заражений ВІЛ з'являється кожні дві години, що в підсумку становить більше 4 тис. чоловік на рік. При цьому в доповіді додається, що всього в світі від СНІДу кожну годину помирає близько 200 чоловік, тобто близько 5 тис. щодня.

"Якщо ми хочемо побороти вірус - лікуватися і проходити терапію повинні всі заражені - як це було в 1950-х роках при боротьбі з туберкульозом", - сказав співголова конференції Стефано Велла (Stefano Vella).

На думку одного з учасників конференції, інфекціоніста з римського університету Tor Vergata Массімо Андреоні (Massimo Andreoni), поширення СНІДу до цих пір не контролюване.

Обговорення подальшої боротьби з поширенням ВІЛ та СНІДу в світі стане основною темою римського міжнародного форуму, на який приїхали близько шести тисяч експертів і який триватиме до 20 липня.

Зокрема, на одному з пленарних засідань фахівці будуть вирішувати, як покінчити з передачею вірусу імунодефіциту в середовищі наркоманів до 2015 року. 

 

www.unn.com.ua/ua/news/17-07-2011/419608/