RSSВерсія для друку
Кожна п'ята жінка в Україні бодай раз у житті зазнавала фізичного або сексуального насильства - ООН
25.09.2017

Велика Британія збільшує допомогу на реалізацію проекту з протидії насильства щодо жінок в Україні до майже 3 млн фунтів.

Посол Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні Джудіт Гоф заявляє, що її країна збільшує допомогу на реалізацію проекту з протидії насильства щодо жінок в Україні до майже 3 мільйонів фунтів. Як передає кореспондент УНІАН, про це дипломат сказала на форумі "Разом за Україну, вільну від насильства щодо жінок". "Ми дуже раді, що підтримуємо офіс Фодну народонаселення ООН в Україні. З 2015 року наш внесок за посередництва департаменту міжнародного розвитку (Великої Британії) загалом складає 2 мільйони фунтів. І на додачу до нашого внеску, у поточному році, ми збираємося надати ще додаткові 950 тисяч фунтів", - сказала Гоф.

Таким чином, за словами посла, у цілому підтримка Британії складатиме майже 3 мільйони фунтів. Своєю чергою, директор регіонального офісу Фонду народонаселення ООН для країн Східної Європи та Центральної Азії Аланна Армітаж розповіла про започаткування нового етапу проекту по випередженню та протидії насильства стосовно жінок в Україні. Цей проект буде розраховано періодом на три роки. Зокрема, за її словами, цей проект допоможе зміцнити національну систему реагування та протидії насильству щодо жінок в Україні.

Детальніше