RSSВерсія для друку
Кожна п’ята дитина в Україні потерпає від психічного розладу
11.06.2012

У рамках робочої поїздки до Одеської області Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко перевірив дитяче відділення першої обласної психіатричної лікарні в м. Одесі. Про це повідомили у прес-службі глави держави.

Були перевірені умови перебування дітей у палатах, лікування та догляд за дітьми.

Нагальною проблемою медичної установи є необхідність капітального ремонту та покращення побутових умов у дитячому відділенні - заміна старих ліжок, облаштування ізолятора. З метою вирішення цих питань Юрій Павленко звернувся з відповідною вимогою до обласної державної адміністрації.

Крім того, з головним психіатром Одеської області Анатолієм Волощуком Юрій Павленко обговорив шляхи реформування психіатричної допомоги дітям в Одеській області, зокрема в частині відокремлення стаціонарної психіатричної допомоги для дітей від психіатричної допомоги для дорослих та інтеграція відділень спеціалізованої психіатричної допомоги дітям у структуру багатопрофільних дитячих лікарень. Реформа відбуватиметься на загальнодержавному рівні згідно "Концепції організації психіатричної допомоги дітям", розробленої спільно зі спеціалістами Міністерства охорони здоров’я на виконання Указу Президента "Про питання щодо забезпечення реалізації прав дітей в Україні".

Детальніше:

 

http://amn.net.ua/ukr/news/events/8959