RSSВерсія для друку
Кожна дитина, яка лікується в «Охматдит», забезпечена необхідними медичними препаратами і отримує допомогу у повному обсязі
16.01.2014

Про це сьогодні на брифінгу в Міністерстві охорони здоров’я України заявив головний лікар Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит» Юрій Гладуш.

За словами Юрія Гладуша, забезпечення медикаментами лікарні «Охматдит» відбувається шляхом централізованих державних закупівель (за рахунок коштів державного бюджету), в результаті закупівель, які здійснюються безпосередньо лікарнею, та за рахунок благодійних надходжень.

«Якщо говорити про препарати, які застосовуються при лікуванні онкогематологічних захворювань, то це дороговартісні лікарські засоби, які закуповуються за державні кошти шляхом централізованих державних закупівель», – зауважив керівник «Охматдит». При цьому він наголосив, що останнім часом відбувається суттєве збільшення обсягів закупівель ліків для дітей, хворих на онкопаталогію та СНІД, що здійснюються МОЗ України в централізованому порядку. Якщо у 2012 році їх було закуплено майже на 64 млн грн, то у 2013 році ця сума зросла до 104 млн грн.

Джерело