RSSВерсія для друку
Книжковий дарунок для обласних управлінь юстиції
24.12.2012

13-14 грудня 2012 р. в м. Львові було проведено тренінг з медичного права «Права людини у сфері охорони здоров’я», організований ВГО «Фундація медичного права та біоетики України» спільно з Головним управлінням юстиції у Львівській області за сприяння проекту USAID «Правова країна». Захід було проведено для працівників органів юстиції з метою підвищення рівня теоретичних знань і вироблення практичних навиків із медичного права для оптимізації надання безоплатної правової допомоги з питань забезпечення прав людини у сфері охорони здоров’я.

Тематика прав людини й охорони здоров’я все частіше гостро постає у правореалізаційній і правозастосувальній практиках. Фундація має досвід проведення численних шкіл з медичного права для різних фахових цільових аудиторій (суддів, адвокатів, працівників органів внутрішніх справ, організаторів охорони здоров’я тощо), залучена до численних проектів, у т. ч. міжнародних, в окресленій царині. Один із яскравих надбань як фахівців Фундації, так і загалом медико-правової плеяди науковців і практиків України, є практичний посібник з медичного права - Берн І., Езер Т., Коен Дж., Оверал Дж., Сенюта І. Права людини в сфері охорони здоров’я: практичний посібник / За наук.ред. І. Сенюти. – Львів: Вид-во ЛОБФ «Медицина і право», 2012. – 552 с. Посібник входить до серії книг, що підготовлені в межах міжнародного проекту «Практичні посібники у сфері права та здоров’я» Фонду відкритого суспільства (м. Нью-Йорк, США) спільно з Міжнародним фондом «Відродження» (м. Київ, Україна).

Усіх учасників львівського тренінгу було забезпечено електронними версіями зазначеної книги, в якій можна віднайти відповіді на питання у сфері медичного права.

З огляду на ключову роль системи органів юстиції у наданні безоплатної правової допомоги, багатоспектральність питань, з якими звертаються фізичні особи з метою захисту своїх прав, ВГО «Фундація медичного права та біоетики України» та Міжнародний фонд «Відродження» передали Міністерству юстиції України в дарунок примірники практичного посібника для надання їх управлінням юстиції в усіх областях.