13.06.2018

МОЗ офіційно підтвердило, що за минулий тиждень зафіксовано 1345 випадків захворювання на кір. Таким чином кількість спалахів не знижується, а подекуди зростає.

При цьому, загальна кількість людей, які захворіли на кір перейшла межу у 20 тисяч. Наразі відомо про 20 553 випадки захворювання, з яких 12 222 випадки серед дітей. За весь час від ускладнень захворювання померло 11 осіб – чотири дорослих та сім дітей.

Незмінними лідерами по кількості офіційно зареєстрованих випадків захворювання залишається Львівська область – 2973 випадки, Закарпатська – 2547 випадків та Івано-Франківська – 2367 випадків. Також продовжують хворіти на кір у Чернівецькій, Тернопольській, Київській областях та столиці.

Необхідно зазначити, що частішають випадки захворювання серед дорослих. Якщо на початку року в основному хворіли діти – приблизно 70 відсотків, то тепер кількість хворих серед дорослих досягнула відмітки у 40 відсотків і продовжує зростати. Часто фіксуються випадки захворювання у військових частинах та серед медичного персоналу у лікувальних закладах.

Джерело