RSSВерсія для друку
Кір, перенесений в дитинстві, може спровокувати розвиток хвороби Паркінсона
24.07.2012

 Якщо людина перехворіла на кір у дитинстві, то ймовірність розвитку паркінсонізму у неї підвищується в два рази - показало останнє дослідження Університету Британської Колумбії, повідомляють закордонні ЗМІ.

Вчені під керівництвом Енн Гарріс опитали 403 чоловік з хворобою Паркінсона і 405 здорових. Виявилося, у людей, які хворіли на кір ризик розвитку хвороби Паркінсона збільшувався на 35 % .

Ця  інфекція може закінчитися ускладненнями. Зокрема, страждає центральна нервова система, можливий корової енцефаліт і досить рідкісне відхилення - підгострий склерозуючий паненцефаліт. А хвороба Паркінсона, як раз, характеризується ураженням нервової системи. Внаслідок паркінсонізму сповільнюється пересування, розвивається тремор, ригідність м'язів, втрата рівноваги.

Це дає надію на розробку превентивної програми, що є, в принципі, унікальним випадком, адже до сих пір вчені не можуть точно сказати, які чинники стовідсотково викликають паркінсонізм. Крім генетичного фактора, вчені називають повторювані травми мозку, вірусологічний або хімічний вплив на мозок.

Джерело:  

http://www.unn.com.ua/ua/news/833906-kir,-pereneseniy-v-ditinstvi,-mogee-sprovokuvati-rozvitok-hvorobi-parkinsona/