RSSВерсія для друку
Кількість абортів в Європі зменшилася - ВООЗ
05.06.2012


 Директор Європейського регіонального бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я  Жужанна Якаб повідомила на нараді ВООЗ про те, що кількість абортів в Європі істотно зменшилася.
"Ми досягли значного прогресу у попередженні небажаних вагітностей та стимулюванні використання ефективних методів контрацепції та планування сім'ї. Наявні дані демонструють значне скорочення числа абортів в Європейському регіоні. Тим не менш мільйони людей в нашому регіоні до сих пір не мають належного доступу до високоякісної інформації, послуг з підбору контрацептивів і самим контрацептивів", - цитує Якаб Центр новин ООН.
Вона привернула увагу до того, що недостатній доступ до методів попередження небажаної вагітності та послуг з безпечного її переривання призводить до приблизно 22 млн небезпечних абортів в світі і є причиною майже 50 тис. випадків смерті жінок. Крім того, приблизно для 5 млн жінок результатом ускладнень стає інвалідність.
Директор Європейського регіонального бюро ВООЗ висловила впевненість, що країни регіону зможуть домогтися того, щоб аборти стали рідкістю, були доступні і безпечні.
"Я хочу запевнити вас, що ВООЗ буде продовжувати надавати підтримку країнам у роботі з перегляду їхніх стратегій та поліпшення якості послуг з профілактики небезпечних абортів, а також щодо скорочення нерівностей за показниками здоров'я", - сказала Жужанна Якаб.
Джерело:
http://www.unn.com.ua/ua/news/755111-kilkist-abortiv-v-evropi-zmenshilasya---vooz/