06.05.2015

Київська міська рада має намір збільшити фінансування міської цільової соціальної програми “Здоров’я киян” на 90,4 млн гривень до 317 млн гривень.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Київради.

При прийнятті бюджету на фінансування програми “Здоров’я киян” було закладено 226 562 тис. гривень.

Однак, як повідомив голова комісії Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Андрій Странніков, за результатами першого кварталу в 2015 році буде виділено додаткове фінансування в розмірі 90, 4 млн гривень.

В цілому ж фінансування програм департаменту охорони здоров’я Київської міської державної адміністрації збільшено на 177, 1 млн гривень.

Крім дофінансування міської цільової програми “Здоров’я киян”, ще 50 млн гривень будуть спрямовані на закупівлю медикаментів для лікувально-профілактичних установ, 30 млн гривень – на харчування для лікувально-профілактичних установ, 6,7 млн гривень – на закупівлю обладнання для Київського міського клінічного бюро судово-медичної експертизи.

Ще 30 млн гривень будуть виділені районним державним адміністраціям на придбання медикаментів за пільговими рецептами.

Відповідні зміни до міського бюджету і програму соціально-економічного розвитку будуть внесені на пленарному засіданні Київради 14 травня.

Як повідомляло агентство, постійна комісія Київської міської ради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку рекомендує Київраді виділити додаткові 2 млн гривень на оздоровлення дітей киян, які брали участь в антитерористичній операції.

Джерело: http://news.finance.ua/ua/news/~/349931