RSSВерсія для друку
Хвороби знижують рівень IQ
11.06.2012

Так вже склалося, що основними факторами для розвитку інтелекту вважаються спадковість і рівень освіченості. Проведене нещодавно дослідження довело, що більший вплив на розумовий розвиток мають різні захворювання, повідомляє DailyMail.co.uk

Люди, які перенесли в дитячому віці велику кількість хвороб, мають низький рівень інтелекту. Це викликано тим, що хвороби змушують організм витрачати неабияку кількість енергії, яка могла б піти на розвиток головного мозку.

Автором нового дослідження став Крістофер Еппіг. Він вважає, що захворювання, викликані різними інфекційними збудниками, забирають у зростаючого головного мозку масу енергії. За даними його дослідження, саме інфекція призводить до появи людей з різним рівнем IQ.

Еппіг з колегами довели, що рівень освіти і матеріальний добробут мають на рівень інтелекту  менший вплив, ніж перенесені раніше інфекційні хвороби.

Сумнвіною є і думка про те, що інтелект залежить від географічного регіону, в якому проживає людина. Раніше вважалося, що важкі кліматичні умови вимагають від людини швидкої реакції, що призводить до формування більш високого рівня інтелекту. Еппіг спростував ці дані.

Для дослідження проводилася оцінка рівня IQ в різних штатах Америки. Виявилося, що середній рівень інтелектуального розвитку американців залежав не від кліматичних умов, а від рівня захворюваності інфекційною патологією. Генетичне обгрунтування рівня інтелекту також було піддано сумніву. Якби IQ повністю залежав від генів, хвороби не змогли б на нього вплинути.

 

Джерело:

 

http://amn.net.ua/ukr/news/za_kordonom/8952