12.03.2018

На думку фахівців, ця хвороба може стати більш серйозною, ніж лихоманка Ласса і вірус Ебола.

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) попередила медичних працівників у всьому світу про появу нового смертельного епідемічного захворювання, яке викликається невідомим патогеном. У ВООЗ позначили її як хвороба "Ікс".

«Судячи з усього, наступний спалах буде таким, якого ми раніше не спостерігали... Здається, дивно називати хворобу «Ікс», але ми позначили її так, оскільки ми ще ведемо роботу з підготовки вакцин і діагностичних тестів», - повідомив виконавчий директор Норвезького дослідного ради та науковий консультант ВООЗ Джон-Арне Роттінген. Вчені на даний момент не знають патоген, який викликає хворобу "Ікс". Імовірно, вона передається через спілкування з тваринами або контакті з ВІЛ-інфікованими, проте конкретний патогенез не встановлено. На думку фахівців, ця хвороба може стати більш серйозною, ніж лихоманка Ласса і вірус Еболи. Ці захворювання вбили більше 11 000 осіб в Африці. Останній потужний спалах лихоманки Ласса стався в цьому році, за кілька тижнів в Нігерії загинули більше ста чоловік, рівень смертності досяг 23,8 відсотка.

Детальніше https://health.unian.ua/worldnews/10038566-hvoroba-iks-eksperti-vooz-zayavili-pro-poyavu-nevidomogo-smertelnogo-patogena.html