27.12.2011

Хворі на ВІЛ/СНІД в Україні отримають необхідні для лікування препарати.

Про це голова координаційної ради ВГО «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІДом» Володимир Жовтяк заявив сьогодні на прес-конференції.

За його словами, вперше за багато років громадські організації досягли порозуміння з державними структурами, що займаються пацієнтами з ВІЛ/СНІДом, також вперше представники громадських організацій увійшли тендерного комітету, антиретровірусні препарати (АРВ-препарати) закуплені Міністерством охорони здоров’я за найменшу ціну та якісні.

«Дуже добре, що ми можемо закінчити рік з позитивними новинами. Вперше за 7 років ми бачимо, що тендерний комітет МОЗ повернувся обличчям до пацієнта, до людини, що прийматиме ці АРВ-препарати. Усі невдачі, що були цього року, пов’язані із забезпеченням (хворих) антиретровірусними препаратами, на сьогодні розв’язані, усі судові епопеї постачальників теж закінчено. Ми розуміємо, що проблеми з тендерною мафією, яка 7 років сиділа, як присоска біля бюджету МОЗу, і розкрадала гроші… Пам’ятаєте ситуацію з «Таміфлю»? Це все ті ж постачальники, які намагалися продавати препарат невідомої якості по ВІЛ/СНІДу», - зазначив В.Жовтяк.

Детальніша інформація за адресою:

http://health.unian.net/ukr/detail/228007