RSSВерсія для друку
Хмельниччина: скорочено 827 штатних посад медиків
27.10.2011

У Хмельницькій області з початку року в лікувально-профілактичних закладах скорочено 827 штатних посад, в тому числі 387 посад медичного персоналу (46,9%). Про це повідомила начальник Управління охорони здоров’я Хмельницької ОДА Наталія Свестун на колегії облдержадміністрації. За її словами, внаслідок оптимізації лікарських посад 389 осіб були працевлаштовані на інші посади. 420 осіб звільнено, з них 151 (36% від усіх) медичний працівник, в тому числі 80 - пенсійного віку.

“При проведені оптимізації медичним працівникам працездатного віку пропонувались інші посади, однак не всі погодились на переводи”, - уточнила Н.Свестун.

Вона зауважила, що після проведеної оптимізації штатного розкладу залишається високою кількість штатних посад працюючих в охороні здоров’я в розрахунку на 10 тис. населення.

Як повідомлялось, у вересні міністр охорони здоров’я Олександр Аніщенко заявляв, що в Україні дефіцит медиків становить майже 47 тис. осіб.

О.Аніщенко особисто звернувся до керівників областей з клопотанням про забезпечення соціального захисту медиків та підняття престижу їхньої праці.

За словами міністра, внаслідок цілого ряду факторів у закладах охорони здоров`я спостерігається надзвичайно велика плинність лікарів і медичних сестер, особливо молодих фахівців, насамперед внаслідок незадовільних умов праці та побуту, відсутність житла для лікарів та еміграційних процесів. Це ставить під загрозу якість і доступність медичної допомоги для населення, особливо в сільських районах.

Детальніша інформація за адресою:

http://health.unian.net/ukr/detail/225693