RSSВерсія для друку
Хід виконання угод Глобального Фонду координуватиме Держслужба України соцзахворювань
20.12.2011

Активна роль громадських організацій в рамках реалізації угод Глобального Фонду боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією дасть можливість більшого доступу до роботи з уразливими групами населення. Про це заявила голова Державної служби України з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та інших соціально небезпечних захворювань Тетяна Александріна під час прес-конференції присвячені підписанню грантових угод з України та Глобального Фонду, які спрямовані на протидії ВІЛ/СНІДу в Україні.

Голова Держслужби України соцзахворювань відмітила, що саме цього року одним із головних реципієнтів коштів Глобального Фонду призначено Державну установу "Український центр профілактики і боротьби зі СНІДом МОЗ України, що свідчить про поступове відновлення довіри до державних установ.

"Виконання угод Глобального Фонду дасть можливість досягти цілей та завдань "Загальнодержавної програми забезпечення профілактики ВІЛ-інфекції, лікування, догляду та підтримки ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД на 2009-2013 роки". І саме Державній службі України з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та інших соціально небезпечних захворювань належить функція координації та контролю за виконанням цих завдань", - заявила Тетяна Александріна.

Очільник Держслужби України соцзахворювань зазначила, що за сприяння Глобального Фонду Україна в більшому обсязі зможе забезпечити заходи з профілактики, лікування, соціальної та психологічної підтримки ВІЛ-інфікованих.

Детальніша інформація за адресою:

www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20111220_2.html