RSSВерсія для друку
Хід виконання угод Глобального Фонду координуватиме Держслужба України соцзахворювань
20.12.2011

Активна роль громадських організацій в рамках реалізації угод Глобального Фонду боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією дасть можливість більшого доступу до роботи з уразливими групами населення. Про це заявила голова Державної служби України з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та інших соціально небезпечних захворювань Тетяна Александріна під час прес-конференції присвячені підписанню грантових угод з України та Глобального Фонду, які спрямовані на протидії ВІЛ/СНІДу в Україні.

Голова Держслужби України соцзахворювань відмітила, що саме цього року одним із головних реципієнтів коштів Глобального Фонду призначено Державну установу "Український центр профілактики і боротьби зі СНІДом МОЗ України, що свідчить про поступове відновлення довіри до державних установ.

"Виконання угод Глобального Фонду дасть можливість досягти цілей та завдань "Загальнодержавної програми забезпечення профілактики ВІЛ-інфекції, лікування, догляду та підтримки ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД на 2009-2013 роки". І саме Державній службі України з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та інших соціально небезпечних захворювань належить функція координації та контролю за виконанням цих завдань", - заявила Тетяна Александріна.

Очільник Держслужби України соцзахворювань зазначила, що за сприяння Глобального Фонду Україна в більшому обсязі зможе забезпечити заходи з профілактики, лікування, соціальної та психологічної підтримки ВІЛ-інфікованих.

Детальніша інформація за адресою:

www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20111220_2.html

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...