RSSВерсія для друку
Кесарів розтин виявилося набагато небезпечніше, ніж вважалося
03.08.2012

Як показує британська статистика, кожна десята жінка, що пройшла дану операцію, стикається з інфекцією. Цей показник значно вищий, ніж у аналогічних процедур, пише The Telegraph.

За словами фахівців в особі доктора Кетерін Влоч, 9,6% жінок після кесаревого розтину страждають від інфекцій (притому, кожна четверта дитина з'являється на світ за допомогою кесаревого). А ось після гістеректомії лише 6,6% мали дані проблеми.

Зайва вага, вік молодше 20 років, проведення операції більш молодим хірургом ще більше збільшувало ризик інфекції. Загалом учені досліджували близько 400 випадків інфекції за 2009 рік.

З 394 жінок, у яких розвинулися інфекція, більшість отримували антибіотики в якості запобіжного заходу. У 7% це все одно призводило до важких інфекцій, що вимагає перебування в госпіталі. А в 5% жінок потребували ,навіть, повторну операцію.

Зайва вага підвищував ризик інфекції на 60%, ожиріння - приблизно в 2,5 рази. Вік молодше 20 років відповідав дворазовому підвищенню  ризику, а проведення операції молодим спеціалістом було пов'язане з підвищенням ризику на 60%.

Джерело:

http://amn.net.ua/ukr/news/mother_child/10647