RSSВерсія для друку
Казахстанців, які одружуються направляють на обстеження
09.08.2012

Жителям Алма-Ати, які бажають створити сім'ю, співробітники відділу реєстрації актів цивільного стану видають запрошення відвідати один з  "кабінетів здоров'я", які відкрилися в місті. Про це повідомляє ІА Regnum з посиланням на казахстанську газету "Літер". Майбутнім подружжям вже роздано 200 таких пам'яток-запрошень, шість пар вже скористалися ними.

Піти на такі заходи алматинских лікарів змусила статистика, згідно з якою найчастішою причиною розлучення є відсутність спільних дітей і народження дітей, що страждають серйозними захворюваннями.

"За статистикою, з десяти народжених у Алма-Аті малюків четверо мають серйозні проблеми зі здоров'ям. Ми лідируємо і у трагічному списку з найвищими показниками смертності, причиною якої найчастіше є вроджені вади розвитку. Не можна не згадати і про внутрішньоутробну загибель плода: з початку року ми втратили більше 300 таких дітей, причому багато хто з них були практично доношеними", - цитує агентство Розу Куанишбекову, голову міського управління охорони здоров'я.

Детальніше:

http://amn.net.ua/ukr/news/za_kordonom/10846