RSSВерсія для друку
Карпачова відкрила провадження у справі померлої ув’язненої
23.09.2011

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Ніна Карпачова відкрила провадження про порушення права на життя померлої ув’язненої Лук’янівського СІЗО 28-річної Олександри Робейко.

Про це  повідомили у прес-службі Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Як нагадує прес-служба, 15 вересня під час перевірки Уповноваженим з прав людини стану дотримання прав ув’язнених Лук’янівського СІЗО було виявлено факт брутального порушення права на життя 28-річної О.Робейко, з дитинства – круглої сироти.

«Жінка протягом півтора року знаходилася під вартою в слідчому ізоляторі, з них вісім останніх місяців – у медичній його частині, через захворювання на туберкульоз та СНІД», - повідомили у прес-службі.

За їхніми даними, клопотання керівництва Лук’янівського СІЗО до Шевченківського районного суду міста Києва про звільнення тяжко хворої О.Робейко залишилося без реагування. Після винесення вироку жінку було доставлено до лікарні, де вона через три дні померла.

З метою з’ясування усіх обставин, що призвели до смерті О.Робейко, Уповноваженим з прав людини Н.Карпачовою відкрито провадження про порушення права на життя ув’язненої слідчого ізолятора.

 

Детальніша інформація за адресою:

health.unian.net/ukr/detail/224494