RSSВерсія для друку
Кардіологи Сумщини обговорили актуальні питання протидії серцево-судинних захворювань
05.11.2012

У Сумах пройшла третя виїзна Українська кардіологічна школа ім. М.Д.Стражеска на тему: "Сучасні стратегії діагностики та лікування серцево-судинних захворювань та їх імплементація в Україні". На конференції обговорювалися актуальні питання патогенезу, діагностики, лікування та профілактики основних серцево-судинних та судинно-мозкових захворювань.

З привітальним словом до присутніх звернулася перший заступник начальника управління охорони здоров'я Сумської облдержадміністрації Надія Лисенко, яка зазначила: "Протидія серцево-судинним захворюванням є і залишається пріоритетним завданням медичних працівників, оскільки на сьогодні дві третіх захворювань населення становлять саме серцево-судинні хвороби. Головна мета нашої зустрічі - сконцентрувати увагу медичного персоналу на якості профілактичного огляду, своєчасності диспансерного нагляду за хворими та їх реабілітації".

Під час конференції обговорювалися питання щодо лікування артеріальної гіпертензії - хвороби, що є основним фактором ризику захворюваності на гострий інфаркт міокарду, порушення мозкового кровообігу та смертності населення України. Перед кардіологами, дільничними терапевтами, сімейними лікарями, неврологами, ендокринологами, лікарями функціональної діагностики, фахівцями із відомчих медичних закладів та іншими спеціалістами виступили професори Інституту кардіології ім. М.Д.Стражеска НАМН України. Окремою темою для обговорення стали сучасні лікарські засоби, що застосовуються у боротьбі з серцево-судинними хворобами.

Джерело:

http://www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20121102_9.html

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...