RSSВерсія для друку
Кабмін скорочуватиме частку імпортних ліків на ринку - Азаров
13.02.2013

Кабмін скорочуватиме частку імпортних ліків на ринку, яка на сьогодні становить 80%. Про це на засіданні уряду заявив Прем'єр-міністр України Микола Азаров, передає кореспондент УНН.

"Громадян обгрунтовано хвилює стан справ у сфері охорони здоров'я. Це дало підстави для перетворень у цій сфері, які розпочав уряд... Особливо нас хвилює, що під час лікування складних захворювань використовуються в основному ліки імпортні і дорогі. Це знижує доступність лікування. Для вирішення цих проблем ми працюємо в різних напрямках. По-перше, уряд працює над підтримкою вітчизняного виробника. Минулого року в Україні були впроваджені європейські стандарти виробництва ліків GNP. Тепер ми відповідально можемо стверджувати, що вітчизняні ліки належної якості. А по ціні вони нижчі, ніж імпортні", - заявив він.

За словами Азарова, в Україні буде збільшено виробництво вітчизняних ліків.

"На даний момент наш ринок на 80% заповнений імпортними ліками. Зареєстровано приблизно 14 тис. лікарських препаратів. Тоді, як в Угорщині - в два рази менше... У цій сфері необхідно навести порядок".

Як відомо, раніше прем'єр доручив врегулювати ситуацію з ліцензуванням імпорту ліків.

Джерело.