RSSВерсія для друку
Кабмін розширює перелік ліків для міжнародних закупівель за кошти держбюджету 2017
19.12.2017

За постановою до закупівлі додадуть ліки від вірусних гепатиті «В» і «С», проти туберкульозу, для терапії пацієнтів з муковісцидозом та інші.

Відповідну постанову №975 вже оприлюднено на урядовому порталі Кабінету Міністрів України.

Окрему статтю віддали під закупівлю тестів і витратних матеріалів для діагностики туберкульозу а також вироби медичного призначення для пацієнтів з ідіоматичною сімейною дистонією.

Загалом після прийняття цієї постанови, Міністерство передасть одразу 39 напрямків, за якими міжнародні організації ПРООН, ЮНІСЕФ та Crown Agents закуповуватимуть лікарськи препарати для України.

Треба відзначити, що протягом року між МОЗ та Комітетом з питань охорони здоров’я неодноразово виникали конфлікти відносно закупівель ліків через міжнародні організації. Довгий час МОЗ приховувало від нардепів та журналістів договори укладені з організаціями та умови співробітництва з ними.

В той же час, за підсумками роботи з цими організаціями, вдалось зекономити близько 40 відсотків від суми виділених коштів, на які були закуплені додаткові ліки. При цьому, на місцях, куди поступали ці ліки відзначали, що в них замалий залишковий термін придатності.

Джерело...