RSSВерсія для друку
Кабінет Міністрів України затвердив Примірне положення про Центр екстреної меддопомоги та медицини катастроф
22.02.2012

Кабінет міністрів України затвердив Примірне положення про Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Відповідна постанова була схвалена на засіданні уряду 8 лютого 2012 року, повідомляє сьогодні Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

Примірне положення про Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф схвалено відповідно до частини третьої статті 6 Закону України “Про порядок проведення реформування системи охорони здоров’я у Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій областях та місті Києві”.

Як зазначається в Примірному положенні, Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф є закладом охорони здоров’я, що забезпечує на території відповідно Вінницької, Дніпропетровської, Донецької областей і м. Києва організацію та надання екстреної медичної допомоги пацієнтам і постраждалим, які перебувають у невідкладних станах, у повсякденних умовах, особливий період та під час ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

Основними завданнями Центру є організація та надання екстреної медичної допомоги пацієнтам і постраждалим на догоспітальному етапі; надання виїзної консультативної медичної допомоги; організація медико-санітарного забезпечення масових заходів та заходів за участю осіб, щодо яких здійснюється державна охорона; взаємодія з аварійно-рятувальними підрозділами міністерств та інших центральних органів виконавчої влади під час ліквідації наслідків надзвичайної ситуації; організація та здійснення транспортування пацієнтів і постраждалих, які потребують медичного супроводження, а також медичної евакуації постраждалих під час ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

 

Детальні інформація за адресою:

http://health.unian.net/ukr/detail/230476

 

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...