RSSВерсія для друку
Юрій Павленко звернувся до голови Лебединської РДА та міського голови Лебедина щодо ремонту дитячого відділення районної лікарні
14.09.2012

Під час робочої поїздки до м. Лебедин Сумської області Уповноважений Президента України з прав дитини звернувся до голови Лебединської райдержадміністрації Василя Калити, міського голови Лебедина Анатолія Трояна, депутатів районної та місцевої рад щодо ремонту, заміни ліжок та забезпечення медичним обладнанням дитячого відділення районної лікарні.

Про це Юрій Павленко заявив за результатами перевірки дитячого відділення Лебединської районної лікарні, зустрічі з керівництвом закладу, його маленькими пацієнтами та батьками.

«Стан дитячого відділення незадовільний», - резюмував Юрій Павленко. За його словами, в першу чергу потребують заміни ліжка в палатах, матраци, постільна білизна. Ю.Павленко також перевірив забезпеченість ліками медичного закладу, наявність та стан медичного обладнання.

У цьому контексті Юрій Павленко наголосив на необхідності в повній мірі виконання доручення Президента України від 30 серпня 2012 року, в якому керівникам обласних державних адміністрацій доручено проаналізувати стан матеріально-технічного оснащення закладів охорони здоров'я, в яких надається медична допомога дітям, та вжити відповідних заходів щодо належного забезпечення таких закладів згідно з вимогами законодавства.

Як повідомив головний лікар Володимир Олійник, Лебединська райлікарня розрахована на 231 місце, з яких 22 дитячі. У 2011 році малюкова смертність в районі склала 8,8%.

Джерело:

http://www.president.gov.ua/news/25336.html