RSSВерсія для друку
ЮНІСЕФ закуповуватиме ліки для України за бюджет 2016 р: підписано відповідну угоду
19.10.2016

Як повідомляє прес-служба МОЗ України, 18 жовтня в.о. міністра охорони здоров’я України доктор Уляна Супрун та голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Джованна Барберіс підписали договір про співпрацю в рамках циклу закупівель ліків та медичних виробів за державними програмами 2016 р.

Раніше МОЗ України підписало з ПРООН Угоду про закупівлю лікарських засобів за бюджетом 2016 р.

Як відомо, ЮНІСЕФ закуповував для України вакцини за кошти державного бюджету 2015 р. На замовення Міністерства ЮНІСЕФ придбав для України наступні вакцини: БЦЖ , КПК (від кору, паротиту та краснухи), вакцини від гепатиту Б, АКДП (від кашлюку, дифтерії і правцю), АДП-М(від дифтерії та правцю для дорослих), АДП (від дифтерії та правцю для дітей), вакцина проти сказу і вакцина bOPV(бівалентна оральна поліомієлітна вакцина).

Нагадаємо, що за кошти, надані Урядом Канади, у 2015 р. ЮНІСЕФ закупив для України 3,7 млн доз живої (ОПВ) тривалентної вакцини проти поліомієліту, яку за рекомендацією ВООЗ вилучено з глобального ринку у квітні 2016 р.

До речі, навіть за допомогою міжнародних організації МОЗ України не забезпечив належне охоплення українських дітей вакцинацією, відповідно до Календаря щеплень.

Детальніше

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...