RSSВерсія для друку
Європейські медики пояснили, чому важливо щеплюватись від грипу
03.01.2013

Експерти Центру з контролю і профілактики захворювань (CDC) випустили інформаційний бюлетень щодо захворюваності на грип, у якому чітко пояснено чому важливо щеплюватись від грипу, повідомляє УНН.

"Грип є серйозним захворюванням, яке може призвести до госпіталізації, а іноді навіть до смерті. Кожен сезон циркулюють різні віруси грипу і інфекція може абсолютно по-різному впливати на людей. Навіть потенційно здорові люди можуть відчувати значне погіршення самопочуття через грип і заразити вірусом інших. Протягом 30 років у США через грип, за оцінками різних експертів, померло від 3 до 49 тис. осіб. Щорічні сезонні вакцини проти грипу - це найкращий спосіб зменшити шанси захворіти на грип", - йдеться в повідомленні.

Щеплення не лише попереджує захворювання, а й запобігає виникненню ускладнень, серед яких пневмонії різної тяжкості, менінгіти, отити, загострення хронічних хвороб. У найбільш складних випадках від грипу можна померти – щороку медики фіксують в середньому пів мільйона смертей.

В Україні, відповідно до Наказу МОЗ від 16.09.2011№595, щеплення від грипу рекомендовані військовослужбовцям, будівельникам, працівникам Державної автомобільної інспекції Міністерства внутрішніх справ, медичним працівникам, а також особам, які доглядають хворих на грип удома, дітям з шестимісячного віку; особам похилого віку після 60 років, трудовим колективам підприємств, установ, організацій; жінкам, які, ймовірно, будуть перебувати у вагітності під час епідемії грипу, а також вагітним.

Джерело