RSSВерсія для друку
Європейські експерти похвалили українську систему контролю за ліками
07.02.2013

Представники Європейського директорату з якості лікарських засобів та охорони здоров'я (EDQM) - керівник проекту e-TACT Франсуа-Ксав’є Лері та спеціаліст з технічних питань проекту e-TACT д-р Ханс-Йоахім Бегальке відвідали Україну для ознайомлення з напрацюваннями Державної служби України з лікарських засобів з метою запровадження в нашій країні обов’язкового маркування упаковок лікарських засобів унікальним ідентифікатором та системи відстеження цих ліків в обігу. Про це УНН повідомили у прес-службі Державної служби України з лікарських засобів.

Представники EDQM, які відповідають за впровадження системи відстеження упаковок лікарських засобів в обігу в країнах Європейського Союзу, ознайомилися з системою, яку запропонували до реалізації фахівці Держлікслужби України, що була розроблена за аналогією до європейських зразків. Гості мали зустрічі з провідними виробниками ліків в Україні, національними дистриб’юторами та представниками крупних аптечних мереж.

Ф.-К. Лері та Х. Йоахім-Бегальке проаналізували розробку системи відстеження упаковок лікарських засобів в обігу, створеною фахівцями Держлікслужби України, та позитивно оцінили заходи щодо реалізації першого етапу її впровадження. Вони зауважили, що робота йде у вірному напрямі.

Джерело