RSSВерсія для друку
Європейська конференція з гепатиту С та споживання наркотиків
24.10.2014

23-24 жовтня у Берліні проходить перша Європейська конференція з гепатиту С та споживання наркотиків, яка закликає забезпечити доступ до лікування гепатиту С для найбільш вразливих груп.

На сьогоднішній день вірусом гепатиту С (ВГС) уражено приблизно 9 мільйонів людей у  Європі. Споживачі ін’єкційних наркотиків  або люди є найчисельнішою із вразливих груп, серед якої поширеність ВГС у деяких східно-європейських країнах сягає 90%. В інших групах, таких як МСМ, поширеність інфекції останнім часом також стрімко зростає. Без належного лікування ВГС може бути серйозною, навіть смертельною хворобою.
Перша Європейська конференція з гепатиту С об’єднала ключових партнерів у сфері боротьби з цією хворобою, включаючи представників спільноти споживачів наркотиків, експертів зі зменшення шкоди, медичних спеціалістів, фармацевтичні компанії, дослідників та розробників політики, що розробляють способи ефективної протидії пов’язаним із гепатитом медичним проблемам та забезпечення лікування для тих, хто найбільше цього потребує.

Значний та зростаючий тягар вірусного гепатиту С привертав до себе мало уваги у минулому. Однак це скоро зміниться. Вже були представлені нові методи високоефективного лікування та зростає усвідомлення того, що наразі мають бути прийняті інклюзивні політики тестування і лікування.

 

Під час конференції були представлені кращі з існуючих політик у сфері боротьби з гепатитами, практики розширення доступу до лікування, тестування, догляду та підтримки у Європі та за її межами особливу увагу приділили доступу до лікування уразливих груп. Альянс-Україна на конференції представив власний позитивний досвід з розширення доступу до лікування Гепатиту С у СІН в Україні.

Одним із пріоритетних питань конференції стала презентація «Берлінської декларації», термінового заклику до національних та європейських урядів та організацій, щодо покращення доступу та якості лікування гепатитів для найбільш маргіналізованих груп та осіб.

 

 Детальніше:

http://conference.hepatitis-c-initiative.eu/