RSSВерсія для друку
Японські вчені обмінялись досвідом подолання медичних наслідків техногенних катастроф із фахівцями МОЗ України
22.02.2013

У МОЗ відбулася зустріч делегації японських вчених та представників Міністерства охорони здоров'я України. Під час заходу сторони обмінялись досвідом у подоланні наслідків техногенних катастроф, зокрема, аварій на ЧАЕС та Фукусімі.

Зустріч відбулася під головуванням директора Департаменту реформ та розвитку медичної допомоги МОЗ України Миколи Хобзея за участі завідувача сектору радіаційної безпеки та медичних проблем аварії на ЧАЕС Управління спеціалізованої медичної допомоги МОЗ Антоніни Мишковської, директора інституту радіаційної гігієни та епідеміології Національного наукового центру радіаційної медицини НАМН України Володимира Бузунова, а також директора відділу аналізу біологічних наук Бюро по сприянню розвитку досліджень Міністерства Освіти, Культури, Спорту, Науки і Технології Японії Шінсуке Сато, доцента Медичного університету Доккьо, фахівця лабораторії Міжнародного епідеміологічного центру Сіндзо Кімура та провідного спеціаліста відділу спільноти і охорони здоров'я Вищої школи медичних наук Токійського університету Юкако Комаса.

Науковці поділились досвідом обох держав щодо виявлення, встановлення діагнозу, а також диспансеризації та лікування осіб, які постраждали внаслідок техногенних аварій, зокрема, на ЧАЕС та Фукусімі. Як зауважили присутні, у спеціалізованих наукових центрах України та Японії проводяться дослідження впливу наслідків аварії на здоров'я громадян обох країн та триває постійний моніторинг самопочуття населення, як загалом у межах держав, так і на радіоактивно забруднених територіях.

Джерело