09.02.2018

З 2002 року в Україні в рамках японської програми «Кусаноне» реалізовано 122 проекти на суму понад 8,76 млн дол.


Японія надасть благодійним та громадським організаціям 300 тис. доларів на реалізацію чотирьох проектів у закладах охорони здоров'я та освіти у Рівненській, Сумській, Чернігівській областях та місті Харкові.
Було підписано грантові угоди, за якими уряд Японії надасть Україні допомогу в рамках першого етапу фінансування Програми підтримки проектів безпеки людини «Кусаноне» у 2018 року на загальну суму близько 300 тис. американських доларів на реалізацію чотирьох проектів у сфері охорони здоров’я та освіти у Рівненській, Сумській, Чернігівській областях та місті Харкові. За виділені кошти буде закуплено медичне обладнання для закладів охорони здоров’я м. Дубно та Путивльської районної лікарні, також буде реалізовано проект з покращення санітарного середовища в Харківському обласному центрі паліативної медицини «Хоспіс».

Крім того, у Куликівській загальноосвітній школі утеплять стіни та дах, замінять покрівлю, а також замінять вікна та двері. Під час церемонії підписання угод посол Шігекі Сумі зазначив, що програма «Кусаноне» направлена на задоволення базових потреб людини, саме тому значна увага приділяється проектам у сфері освіти та охорони здоров’я, однак не обмежується ними. Посол висловив сподівання на успішну реалізацію проектів та можливість вже скоро відвідати оновлені заклади та побачити обладнання.


Детальніше