10.04.2018

Жінки зможуть звертатись до гінеколога безкоштовно без направлення сімейного лікаря, а при направленні будуть змушені вже йти до іншого спеціаліста.

«Прийом гінеколога буде безкоштовним. На первинній ланці зараз є сімейні лікарі, педіатри і терапевти. З наступного року будемо додавати. На первинній ланці жінка зможе піти до гінеколога без направлення», — заявляє в.о. міністра охорони здоров’я.

В той же час, маючи направлення від сімейного лікаря до конкретного спеціаліста, пацієнт буде змушений йти саме до нього, адже нова фінансова система галузі охорони здоров’я направлятиме кошти за роботу спеціалістів саме за направленнями сімейних лікарів.

Окремо Уляна Супрун нагадала, що окрім прийомів пацієнтів в кабінеті, лікарі будуть забов’язані відповідати на телефонні дзвінки пацієнтів.

«Пацієнт може по телефону розповісти лікарю, що йому необхідне направлення, можна це зробити через електронну систему охорони здоров’я eHealth, і пацієнт може піти до свого спеціаліста навіть без того, щоб зайти до свого сімейного лікаря», — коментує зміни в системі очільниця МОЗ.

Джерело