17.02.2020

Про «Доступні ліки», електронний рецепт, пакет послуг на первинній ланці та Програму медичних гарантій-2020 учасникам проєкту «Життєлюб» розповіли фахівчині НСЗУ.

Подібні інформаційні зустрічі фахівців Національної служби здоров'я України з життєлюбами відбуваються не вперше. Завдяки ним літні люди отримують корисну інформацію, яка допомагає дбати про себе та розуміти маршрут пацієнта у системі охорони здоров'я.

Так, 17 лютого всі учасники проєкту «Життєлюб», хто відвідав лекцію про «Доступні ліки» та скористались можливістю поставити питання, дізнались про:

  • програму реімбурсації «Доступні ліки» та лікарські засоби, які підлягають реімбурсації;

  • безоплатні ліки та ті, що можна отримати з незначною доплатою; 

  • ресурси, які допоможуть знайти найближчу аптеку з «Доступними ліками»; 

  • маршрут по «Доступні ліки», коли лікар, з яким укладено декларацію, знаходиться у відпустці; 

  • важливість надання актуального номеру мобільного телефону при поданні декларації; 

  • перелік лабораторних та інструментальних діагностичних досліджень, що надаються безоплатно у межах медичних послуг з надання ПМД;

  • правила отримання доступу до Програми медичних гарантій з 1 квітня 2020 року та пріоритетні послуги. 

Про ці та інші питання життєлюбам розповіли головний спеціаліст відділу роботи з договорами з аптеками Оксана Шкіль та головний спеціаліст пресслужби Наталія Маринич.

До речі, станом на 17 лютого понад 1,9 млн пацієнтів отримали «Доступні ліки» за майже 11 млн виписаних е-рецептів. Отримати «Доступні ліки» по всій країні можна у 7855 аптеках та аптечних пунктах.

Благодійний проєкт «Життєлюб» дбає про людей старшого віку та допомагає їм «жити тут і зараз, повноцінно і радісно, не боятися часу і бути активною частиною сучасного світу».