RSSВерсія для друку
Як обрати сімейного лікаря – пояснення МОЗ
16.12.2016

Краще обирати лікаря, який практикує поруч з пацієнтом: сімейні лікарі видаватимуть направлення, рецепти на ліки, які підпадають під програму реімбурсації (відшкодування вартості від держави) та медичні довідки.

Про це розповів заступник міністра охорони здоров'я Павло Ковтонюк, даючи відповіді на запитання, які виникли у читачів після публікації тексту "Фабрика здоров'я. Що ми змінюємо у системі охорони здоров'я. Частина 1" на "Українській правді. Життя".

"Якщо є лікар, який доглядає вас або членів вашої родини, ви до нього звикли і він вас влаштовує – просто підпишіть з ним угоду, і організація, у якій він працює, буде отримувати кошти за вашу підтримку.Якщо він вас не влаштовує – запитайте друзів та родичів, чи є в них лікар, якому вони довіряють", – порадив Ковтонюк.

Усі лікарі, що працюють за контрактом з Національною службою здоров'я України, будуть доступні в єдиній відкритій електронній базі, прив'язаній до мапи.

Угода із сімейним лікарем укладається безстроково і діє до моменту, поки ви не вирішите підписати угоду з іншим лікарем.

Детальніше…