RSSВерсія для друку
Ізраїльські лікарі відправилися в бари, щоб розповісти жінкам про безпліддя
24.07.2012

Лікарі-гінекологи з Ізраїльської асоціації вивчення фертильності вирішили провести незвичайну просвітницьку акцію, спрямовану на молодих жінок, повідомляє "NEWSru Israel" з посиланням на " Едіот Ахронот". Вони пішли в тель-авівські бари, щоб прочитати їх відвідувачкам лекції по жіночому здоров'ю і фертильності.

Медики наголошують: займатися моралізаторством вони не мають наміру, докоряючи жінок тим, що ті вживають спиртне. Фахівці просто нагадають: найкращий для зачаття вік - 20-30 років. Тому, вирішивши завести дитину після 40, потрібно підготуватися до можливих труднощів і необхідності проходити ЕКО або шукати донора яйцеклітини. Тому, з точки зору лікарів, молодь повинна вже зараз заморожувати яйцеклітини.

Паралельно з цим уряд Ізраїлю, взявши курс на оздоровлення нації, вирішив почати з дітей. Вже схвалений законопроект, що забороняє продаж в школах нездорової їжі. Таким чином чиновники сподіваються подолати дитяче ожиріння. За офіційними підрахунками МОЗ, 12-18% школярів (з першого по дев'ятий клас) мають зайву вагу.

Зі шкіл приберуть автомати з цукерками, картоплею і шоколадними батончиками. Протев раціоні з'являться сендвічі з цільнозернового борошна, знежирені сир і йогурти, салати, натуральні соки та мінеральна вода. За недотримання нових правил передбачається штраф.

 

Джерело:

 

http://amn.net.ua/ukr/news/za_kordonom/10306