RSSВерсія для друку
Із 1 січня 2022 року набула чинності нова Міжнародна класифікація хвороб (МКХ-11)
27.01.2022

МКХ є основою для відстеження тенденцій і ведення статистики у сфері охорони здоров'я в усьому світі і містить приблизно 55 000 унікальних кодів травм, хвороб і причин смертності.

Нова МКХ-11 відображає прогрес в медицині й досягнення наукової думки. Відтак, коди, що стосуються стійкості до протимікробних препаратів, тепер більше відповідають критеріям Глобальної системи епіднагляду за стійкістю до протимікробних препаратів (GLASS). МКХ-11 також дозволяє більш ефективно реєструвати дані, що стосуються безпеки в області охорони здоров'я, і, відповідно, ідентифікувати і попереджати небажані події, які можуть завдавати шкоди здоров'ю, приміром, небезпечні методи роботи в лікарнях.
 
В оновлений МКХ також увійшли нові розділи, зокрема з народної (традиційної) медицини. Ще одна нова глава, присвячену сексуальному здоров'ю, об'єднує розлади, які раніше були віднесені до інших категорій (наприклад, гендерна невідповідність вказувалася в категорії психічних розладів) або описувалися інакше. В розділ адиктивних розладів було додано ігровий розлад.

Із МКХ-11 можна ознайомитись за покликанням:https://icd.who.int/browse11/l-m/en