RSSВерсія для друку
Із 1 січня 2022 року набула чинності нова Міжнародна класифікація хвороб (МКХ-11)
27.01.2022

МКХ є основою для відстеження тенденцій і ведення статистики у сфері охорони здоров'я в усьому світі і містить приблизно 55 000 унікальних кодів травм, хвороб і причин смертності.

Нова МКХ-11 відображає прогрес в медицині й досягнення наукової думки. Відтак, коди, що стосуються стійкості до протимікробних препаратів, тепер більше відповідають критеріям Глобальної системи епіднагляду за стійкістю до протимікробних препаратів (GLASS). МКХ-11 також дозволяє більш ефективно реєструвати дані, що стосуються безпеки в області охорони здоров'я, і, відповідно, ідентифікувати і попереджати небажані події, які можуть завдавати шкоди здоров'ю, приміром, небезпечні методи роботи в лікарнях.
 
В оновлений МКХ також увійшли нові розділи, зокрема з народної (традиційної) медицини. Ще одна нова глава, присвячену сексуальному здоров'ю, об'єднує розлади, які раніше були віднесені до інших категорій (наприклад, гендерна невідповідність вказувалася в категорії психічних розладів) або описувалися інакше. В розділ адиктивних розладів було додано ігровий розлад.

Із МКХ-11 можна ознайомитись за покликанням:https://icd.who.int/browse11/l-m/en

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...