RSSВерсія для друку
IV Європейська конференція з права охорони здоров’я
09.10.2013

З 9 до 11 жовтня у м. Коїмбра (Португалія) на базі юридичного факультету Університету Коїмбра проходитиме IV Європейська конференція з права охорони здоров’я. Організаторами заходу є: Європейська асоціація права охорони здоров’я та Центр права біоетики Університету Коїмбра.

Цього разу конференція присвячена проблематиці Європейського права охорони здоров’я та безпеки пацієнтів. В межах конференції обговорюватимуть такі ключові питання:

-       Безпечне середовище та заходи, які вживаються у його межах (інформована згода, основоположні права, захист персональних даних, захист прав уразливих верств населення – наприклад: діти, люди, які страждають на психічні захворювання, онкохворі пацієнти та ін.);

-       Запобігання випадкам неналежного виконання професійних обов’язків медичними працівниками та навчання на помилках (роль заходів дисциплінарного впливу для забезпечення безпеки пацієнта, межі деліктного права у справах про неналежне надання медичної допомоги, національні компенсаторні механізми, альтернативне вирішення конфліктів (медіація, арбітраж), системи інформування про випадки неналежного надання медичної допомоги тощо).

Участь у цьому міжнародному науково-практичному заході візьме президент ВГО «Фундація медичного права та біоетики України», завідувач кафедри медичного права ФПДО Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, к.ю.н. доцент, адвокат, головний редактор журналу «Медичне право», член Всесвітньої асоціації медичного права – Ірина Сенюта, яка презентуватиме доповіді на теми: «Право на медичну інформацію у національній судовій практиці та рішеннях Європейського суду з прав людини», а також «Судово-психологічна експертиза як засіб відшкодування моральної шкоди, заподіяної неналежним наданням медичної допомоги».

 

Ознайомитись із програмою заходу можна за адресою