RSSВерсія для друку
Інсульт - найпоширеніший недуг у світі, говорить статистика
19.04.2012

Встановлено, що близько 20% сердечників знаходяться в групі ризику інсульту, а, за даними ВООЗ, щорічно 73 людини з кожних 100000 страждають від інсульту лише в Індії. Інсульт також є найпоширенішою причиною розвитку недієздатності, пише The Times of India.

Доктор Правіна Гупта, невролог з Інституту охорони здоров'я Артеміс, констатує: " Інсульт призводить до того, що робота мозку моментально порушується. Він зазвичай відбувається, коли судини, якими кров надходить до мозку, розриваються і утворюється кровотеча. Ще один варіант – закупорка судини тромбом".

В результаті подібного збою у людини може розвинутися параліч, втрата пам'яті, головні болі, порушення мови. Діабет, гіпертонія, куріння, ожиріння, високі показники холестерину і хвороби серця знаходяться в списку основних факторів, що сприяють інсульт.

За словами Гупти, втрата короткочасної пам'яті, слабкість і оніміння кінцівок, сильний головний біль, порушення мови, нездатність будувати пропозиції і вимовляти прості словами, тимчасове погіршення зору, проблеми з рівновагою, - все це є ознаками інсульту і має занепокоїти людину.

Детальніше за адресою:

 

http://amn.net.ua/ukr/news/heatlh_life/7764