RSSВерсія для друку
Ініціювати програми щодо боротьби з вірусними гепатитами має громадськість - експерт
15.01.2013

Громадські організації повинні взяти на себе функції ініціювання прийняття державних програм для боротьби з гепатитами. Про це під час прес-клубу сказав директор Всеукраїнської громадської організації "Зупинимо гепатит" Дмитро Коваль, повідомляє УНН

"Завдання, яке бачу перед громадськими організаціями, це актуалізація питань та пошук експертів, думка яких має значення... В тих областях, де місцеві програми є, це переважно заслуга громадськості", - сказав він. 

За словами Д.Коваля, у Сумах обласна програма діяла з 2006 року завдяки активності медиків.  У 2011 р. програма завершилася, і громадськості довелося докласти надзвичайних зусиль задля її продовження. "Адже кошти з бюджету виділяти відмовилися. А для регіонального бюджету 120 млн. гривень – гроші чималі. У Житомирі також все почалося з активності обласного інфекціоніста, поява обласних програм у Західній Україні – заслуга громадських організацій", – додав експерт.

Нагадаємо, в Україні дітей вакцинують від гепатиту В у перший день життя, у 1 місяць та у 6 місяців. Вакцини від гепатиту С не існує. 

Джерело